Evde Enjeksiyon (iğne) Hizmeti
ENJEKSİYON / İĞNE HİZMETİ
Enjeksiyon (iğne), kişilerin hastalandıklarında vücutlarına sıvı gitmesi için damardan enjeksiyon açılıp, sıvı verilmesi gerekir. Bunun için vücutta doku, kanal, damar ve boşluk içerisine sıvı verilmesine enjeksiyon (iğne) denir. Sindirim sistemi yolu haricinde enjeksiyon damardan açılarak sıvı verilir. Hastanın damarı iyi belirlenip açılması gerekir. Bunu yapacak olan kişilerin işinde ehil sahibi olması gerekir.
Hangi Durumlarda Enjeksiyon ( iğne ) Yapılır?
Kişi hastalığında damardan iğne yapılarak sıvı verilir. Ayrıca kronik romatizmal hastalıklarda, kas spazmlarında ve bel- boyun ağrılarında da iğne vurularak sıvı verilir. Bunun içinde iyi bir hemşireye ihtiyaç vardır. İyi bir hemşireyi de ekibimizde bulmak mümkündür. Aradığınız ve merak ettiğiniz her şeyi ankara evde hemşire bulmanız mümkündür.
ENJEKSİYON HANGİ YÖNTEMLER İLE YAPILIR.
Ankara evde enjeksiyon 4 yöntem ile vermekteyiz.
- Kas İçi Enjeksiyonu İntramüsküler (IM): Kas içi enjeksiyon olarak bilinen latincede intramüsküler (İM) olarak bilinen kasın dokusunun içine ilacın enjekte edilme işlemidir. İntramüsküler enjeksiyon uygulanan bölgeler ; Ventrogluteal Bölge (Yan Kalça Bölgesi) , Laterofemoral Bölge , Vastus lateralis kası , Rektus femorus kası , Deltoid kası , Triseps (üçbaşlı)
- Deri Altı Enjeksiyonu Subkutan (SC): Deri altı enjeksiyonu olarak bilinen Latincede Subkutan (SC) olarak bilinmektedir. Subkutan enjeksiyon , dermis tabakasının altında bulunan gevşek bağ dokusuna ilaç verilme işlemidir. Subkutan (SC) enjeksiyon ; Üst kolun dış (lateral) yan yüzüne, Uyluğun ön yan yüzüne (laterofemoral) ,Sırtta skapula altına, Dorsogluteal bölgenin üzeri,Karın (abdominal) bölgelere enjeksiyon yapılmaktadır.
- Damar içi Enjeksiyonu İntravenöz (IV): Damar içi enjeksiyonu olarak bilinen Latincede İntravenöz (İV) olarak bilinmektedir. İntravenöz enjeksiyon ilaçların ve sıvıların vücuda en hızlı şekilde etki gösterdiği toplar damar içine sıvıların verilme işlemidir.
- Deri İçi Enjeksiyonu Intradermal (ID) : Deri içi enjeksiyonu olarak bilinen Latincede İntradermal (ID) olarak bilinmektedir.İntradermal enjeksiyon epidermis ile hipodermis arasında bulunan dermis tabakasına ilaç ve tedavinin verilmesi işlemidir.
-Ankara Enjeksiyon(iğne) uygulamalarında Dikkat Edilecek Noktalar ;
- 1) Bütün enjeksiyon uygulamalarında hasta mahremiyetinin korunmasına özen gösterilmeli ve dikkat edilmelidir.
- 2)İntramüsküler ilaç uygulamasında, 2 yaşın altındaki çocuklarda en fazla 1 ml, yetişkinlerde en fazla 5 ml ilaç uygulanmalıdır.
- 3)Bütün enjeksiyonlarda antiseptik solüsyon veya batikon ile temizlenmeli en az 30 saniye silinmeli ve 10 saniye kuruması için beklenmelidir.( enjeksiyon uygumala esnasında ağrıya neden olmaması ve hijjen açısından)
- 4)Subkutan (SC) enjeksiyon uygulamasında enjekte edilecek ilacın çözücü hacmi 0,5 - 1 ml aralığında olmalıdır
- 5) İntravenöz ilaç uygulamasında Turnike 2 dk dan uzun süre bağlı bırakılmamalıdır.
-
ANKARA EVDE HEMŞİRELİK HİZMETLERİ ENJEKSİYON TEDAVİSİ ;
- Ankara Bel ve sırt ağrılarında
- Ankara Bel fıtığı ağrılarında
- Ankara Mide bulantısında
- Ankara Regl ağrısında
- Ankara ameliyat sonrası ağrılarda
- Ankara kan sulandırıcı iğne enjeksiyon tedavisinde
ANKARA Evde Enjeksiyon Hizmetinin Fiyatı(Ücreti) Nedir?
Ankara evde iğne (enjeksiyon) uygulamasının maliyeti, hizmet alacağınız bölge ,yapılacak ilacın gün sayısına takiben belirlenmektedir. Ankara evde bakım hizmetleri iletişim için 05389860406 numaradan evde bakım hemşiresi ankara olarak sizlere 7/24 hizmet vermekteyiz. Siz değerli hasta ve hasta yakınlarımızın konforlu bir şekilde ankara da sağlık hizmeti almanızdaki temel amacımız %100 menmuniyet ve en iyi şekilde evinizde ofisinizde ve iş yerinizde en uygun şekilde tedavi almanız temel ilkelerimizdendir. Ankara evde hemşire olarak sağlıklı günler diler ankarada profesyonel sağlık hizmetleri için bir telefon kadar uzağınızdayız.